Breedplaten van Orion Beton BV vallen buiten de Risicoanalyse

De eerste stap in het stappenplan van de Rijksoverheid en bureau Hageman is om te kijken of de naden een moment krijgen, ofwel is de vloer 4-zijdig/puntvormig-ondersteund berekend. Bij een positief antwoord moet er vervolgens gekeken worden of de platen met ZVB of normaal grindbeton geproduceerd zijn. De laatste stap in het stappenplan voor de Risicoanalyse is om te kijken of er opgeruwd is.

Orion Beton levert breedplaatvloeren die op meerdere wijze berekend kunnen worden, hetgeen is vastgelegd in opdracht en in de aangeleverde berekening en berekeningen maar niet in de certificaten. ZVB wordt bij Orion Beton gebruikt bij voorgespannen breedplaat maar deze wordt ten alle tijden opgeruwd.
De combinatie ZVB en 4-zijdig komt hoogst zelden voor, gezien de voorspanning maar 1 in richting werkt wordt dit nooit toegepast bij 4-zijdig vloeren. Mocht ondank voorgaande toch voor de combinatie 4-zijdig en voorspanning gekozen zijn (bijvoorbeeld ivm extreme plaatlengtes) dan is de vloer ten allen altijd nog opgeruwd. Daarmee is de conclusie te trekken dat conform het stappenplan van Hageman geen aanvullende maatregelen noodzakelijk zijn bij traditionele of voorgespannen breedplaten vloeren van Orion Beton.

In deze link vindt u een informatiedocument voor de beoordeling van bestaande gebouwen.

Mochten ondanks bovenstaande nog vragen zijn kunt u altijd contact opnemen met Orion Beton. Om uw vraag snel te beantwoorden is het handig dat u ons werknummer en onze tekeningen/berekening voorhanden hebt.