Historie

Orion Beton is opgericht in 1956 en kwam voort een cementpannenfabriek uit Delden.

In de beginjaren was Orion Beton gespecialseerd in  balken-broodjes of balken-blok vloeren. Dit heette officieel de Bemovloer. De productie vond plaats in Delden.

In de jaren 60 bood deze vloer echter te weinig perspectieven voor de toekomst, en is besloten om de pijlen te richten op de breedplaatvloer. Dat was in die tijd nog een tamelijk nieuw product, met goede vooruitzichten in de bouw.

Orion Beton werd in 1973 overgenomen door de Betoncentrale Twenthe en maakte vanaf dat jaar deel uit van de net opgerichte Agar Holding. Aangezien de fabriek in Delden onvoldoende mogelijkheden en ruimte bood werd er in 1975 besloten tot de aankoop van een nieuw onderkomen aan de Kanaalstraat 195 te Enschede.

Door de jaren heen is de fabriek steeds verder geautomatiseerd wat er toe leidde dat in 1986 de oude fabriek vervangen werd. Door continu open te staan voor nieuwe ontwikkelingen is de productie in de loop der jaren enorm toegenomen tot een veelvoud van de destijds te maken 50.000 m2 breedplaatvloer.