Over Ons

Waar staan wij voor

Maatwerk, kwaliteit en innovatie zijn de leidende begrippen. Maatwerk, gebaseerd op een intensief contact met onze klanten en mogelijk gemaakt door de flexibiliteit van de Orion-organisatie. En wie oog heeft voor details, ziet daarin vaak een wereld van (kwaliteits)verschil.

Als innovatieve organisatie zijn we continu op zoek naar oplossingen die de markt vraagt. Het Orion-concept biedt die oplossing: een compleet assortiment maatproducten. Ze worden volledig op wens van de klant gemaakt en maken het bouwproces eenvoudiger.

Orion Beton, een betrouwbare, ervaren partner: niet meer en niet minder.

6S4A9500

Historie

Orion Beton is in 1956 opgericht vanuit een cementpannenfabriek uit Delden. In de beginjaren was Orion Beton gespecialiseerd in balken-broodjes of balken-blok vloeren, ofwel de Bemovloer.

In de jaren 60 bood deze vloer echter te weinig perspectieven voor de toekomst en is Orion Beton zich gaan specialiseren in breedplaatvloeren.

Orion Beton werd in 1973 overgenomen door de Betoncentrale Twenthe en maakte vanaf dat jaar deel uit van de net opgerichte AGAR Holding. Dit familiebedrijf is in de jaren 50 opgericht toen beton opkwam in Nederland. AGAR Holding BV bestaat uit meerdere BV’s die samen een compleet pakket en diensten leveren op het gebied van betonmortel, droge mortel, betonwaren, zand en grind.

Aangezien de fabriek in Delden onvoldoende mogelijkheden en ruimte bood werd er in 1975 besloten tot de aankoop van een nieuw onderkomen aan de Kanaalstraat 195 te Enschede.

Door de jaren heen is de fabriek steeds verder geautomatiseerd wat er toe leidde dat in 1986 de oude fabriek vervangen werd. Door continu open te staan voor nieuwe ontwikkelingen is de productie in de loop der jaren enorm toegenomen tot een veelvoud van de destijds te maken 50.000 m2 breedplaatvloeren.

Logo AGAR Holding BV

AGAR Holding BV

Orion Beton BV is onderdeel van AGAR Holding BV.

Dit familiebedrijf is in de jaren 50 opgericht toen beton opkwam in Nederland. AGAR Holding BV bestaat uit 12 werkmaatschappijen die samen een compleet pakket van producten en diensten leveren op het gebied van betonmortel, droge mortel, betonwaren, cement, zand en grind.

Meer weten over AGAR Holding BV?

Betoncentrale Twenthe BV

Betoncentrale Twenthe BV

Heeft u beton nodig, neem dan contact op met Betoncentrale Twenthe BV te Hengelo.

De Betoncentrale is een zusterbedrijf van Orion Beton BV.