205 Appartementen Amstelkwartier 8b

205 app. Amstelkwartier 8b Amsterdam

Woningcorporatie Rochdale realiseert 205 nieuwe sociale huurwoningen, een opvangplek voor uithuisgeplaatste jongeren en 13 studio’s voor tienermoeders in de zuidwesthoek van het Amstelkwartier. De corporatie heeft daarvoor een aannemingsovereenkomst afgesloten met Hillen & Roosen.

Het project van Rochdale betreft de ontwikkeling van kavel 8B in de zuidwesthoek van het Amstelkwartier. De sociale huurwoningen zijn met name bedoeld voor kleine gezinnen, één- en tweepersoonshuishoudens en starters. Enkele woningen zijn geschikt voor grotere gezinnen. Daarnaast is een ruimte van 150 m2  met vijf slaapkamers gepland voor uithuisgeplaatste jongeren. Verder komen er 13 studio’s voor tienermoeders plus 4 woningen voor vrijwilligers die deze moeders ondersteunen. 
De ruimtes voor uithuisgeplaatste jongeren en tienermoeders worden in nauwe afstemming met stichting Levvel en stichting Timon ontwikkeld en gerealiseerd. Bij de oplevering verhuurt Rochdale de ruimten aan deze organisaties.

Het architectonisch ontwerp van de gebouwen wordt gemaakt door Kenk architecten en Zecc architecten. De bouw gaat halverwege 2023 van start, de oplevering is eind 2025.

Orion Beton zal voor dit project ca. 17.500 m2 breedplaatvloeren produceren en leveren.