Isala Diaconessenhuis + Noorderboog te Mepel

Modern ziekenhuis en centrum voor revalidatiezorg

Met de bouw van het nieuwe ziekenhuis en revalidatiecentrum in Meppel kunnen inwoners uit de wijde omgeving straks voor ziekenhuis- en revalidatiezorg terecht in één van de modernste ziekenhuizen van Nederland. Zo wordt de nieuwbouw het eerste all-electric ziekenhuis van ons land. Het ziekenhuis heeft een oppervlakte van 17.583 m2 en de geriatrische revalidatiezorg van Noorderboog 5.337 m2. 

Isala Meppel biedt laagcomplexe, planbare en chronische zorg en richt zich in het bijzonder op de ouder wordende patiënt. Noorderboog biedt revalidatiezorg aan ouderen. Bij de ingebruikname in 2022 voldoet het complex aan de hoogste eisen op het gebied van comfort, patiëntvriendelijkheid, duurzaamheid, hygiëne en flexibel ruimtegebruik. Vakwerk Architecten ontwierp het ziekenhuis samen met ingenieursbureau Deerns. De groene omgeving van het nieuwe ziekenhuis was de inspiratiebron voor het duurzame ontwerp.

Onze bijdrage voor dit project: levering van ca. 19.500 m2 breedplaatvloeren (traditioneel en voorgespannen) en ca. 600 m2 balkbodems.